30 maj 2016
19:00

IF Vulcanus

Referat: Nyhammars IF U - IF Vulcanus

På ett varmt och vackert Åvallen så lyckades NIF stå emot Vulcanus trots att Vulcen tog ledningen efter 2 minuter på hörna genom Johan Hedberg, det var ett mycket virrigt försvarsspel inledningsvis från NIF's sida men allteftersom halvleken gick så arbetade sig NIF in i matchen mycket tack vare ett väl iscensatt kontringsspel och det var på en fin utspark av Robin i målet som Oliver Gröndahl slet sig loss och mycket snyggt satte kvitteringen. Vulcen skapade många chanser i den här delen av matchen men lyckades missa målet eller också räddade Robin snyggt. I slutet på halvleken tråcklade sig Gustav igenom på bästa Ingesson vis och blev kapad innanför straffområdet den efterföljande straffen satte Oliver snyggt i mål så NIF ledde i halvtid med 2-1.
I den andra så hade NIF det mesta av spelet och kontrollerade matchen och när NIF fick en indirekt frispark innanför straffområdet så fullbordare Oliver sitt hat tric genom att dundra upp bollen i nättaket.
Efter det blev det ett mer stillastående spel utan egentliga målchanser förutom att Vulcen hade ett skott som Robin tippade i stolpen. Men när 5 min återstod så fick en Vulcenspelare på en strumpsläng som letade sig in bakom Robin och de sista minuterna blev lite spännande men NIF redde ut stormen.
Hela laget sliter bra och gör en bra match, en extra blomma till målfarlige Oliver som alltid är påpasslig.